Wat is IPL? 

IPL staat voor intensed pulse light en is niets anders dan een sterke lichtflits die op de wortel van de haren werken en door de hitte deze vernietigd.

Hoe werkt IPL?  

IPL werkt op de actieve haren (groeiende), verhit door zeer sterk licht deze en vernietigd deze. De haargroeicyclus kent drie fasen:

  • Anageen ( groeifase, het haar hangt vast aan de follikel )
  • Catageen ( overgang, het haar maakt zich los van de follikel )
  • Telogeen ( slapend, het haar is helemaal los van de follikel )

In de groeifase heeft het haartje contact met de haarfollikel. Alleen in deze fase kan de IPL energie via het haartje naar de haarfollikel worden geleid om te worden uitgeschakeld.
 Als de haar verwijderd is en kan er geen haar meer groeien. Bovendien maakt het lichaam na de geboorte geen nieuwe haarfollikels meer aan. Eenmaal weg, is altijd weg.

In de regel is dit ongeveer 30% van alle haren. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig. IPL werkt het beste bij lichte huid en donkere haren. Voor donkere gekleurde mensen of grijze, blonde, rode haren werkt IPL veel minder effectief.

Zijn de ongewenste haren definitief weg?

De haren die in de actieve fase vernietigd worden zijn weg. Andere haren kunnen echter door hormoonveranderingen weer actief worden en lijkt het vaak alsof de haren niet vernietigd zijn.

Krijg ik 100% resultaat?

De haren die zijn vernietigd door IPL blijven vernietigd. Echter kunnen door hormonale veranderingen of andere inactieve haren weer actief kunnen worden en kunnen dus weer gaan groeien. 100% of permanent ontharen is dus in de praktijk weinig realistisch. Door meerdere behandelingen te volgen is een sterke reductie wel mogelijk. Na een sterke reductie zijn onderhoudsbeurten raadzaam om duurzaam resultaat te realiseren.

Voor wie is IPL niet bedoeld? 

IPL is niet toegestaan en voeren we niet uit bij: epilepsie, zwangerschap en borstvoeding, koorts of infecties, pacemaker, gordelroos, verse operatielittekens, kanker, metalen in of onder de huid waar we behandelen en tatoeages.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig? 

In de regel tussen de 6 en 12 behandelingen. Vanwege de haargroei en de fases, is er een tussenperiode nodig van tussen de 4 en de 6 weken. Het aantal benodigde behandelingen hangt per persoon en per te behandelen gebied af. Na een serie van behandelingen is het raadzaam om 1 of 2 x per jaar onderhoudsbeurten te doen.

Is IPL pijnlijk? 

Bij een behandeling worden de haarwortels van actieve haren sterk verwarmd en daardoor vernietigd. Hierdoor voel je een tinteling of een steek in dat gebied, dit hoort ook zo. Door gebruik van gel en verkoelde behandelkoppen wordt de huid beschermd en wordt verbranding van de huid vermeden.

Waar moet ik opletten als ik een IPL behandeling doe? 

Voor ongeveer 6 weken voor de behandeling tot de behandelingen binnen 3 weken na de behandeling mag er geen enkele blootstelling aan het zon licht plaatsvinden. Dus het is niet raadzaam om IPL te doen als je binnenkort op vakantie gaat, doe dit na de vakantie. Binnen 24 uur na de behandeling is het raadzaam om niet in aanraking te komen met heet water, dus niet baden of douchen.

Bel me voor een gratis vrijblijvende intake gesprek

+31 617 824 724Bel nu

(ook via WhatsApp)

IPL Utrecht – Salon Luda